Inkomensgrens en woningtoewijzing

Regelgeving toewijzing sociale huurwoningen

Op zoek naar een nieuwe woning? De regels bij toewijzing van woningen.

Sinds 2016 gelden er wettelijke regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen. Dat zijn de woningen met een netto huurprijs tot en met € 808,07 per maand (prijspeil 2023). De corporatie moet ervoor zorgen dat de hoogte van uw huur past bij de hoogte van uw inkomen en uw gezinsgrootte. Dit noemen we passend toewijzen. U kunt daarom niet meer op alle woningen reageren.

Wilt u meer weten over de nieuwe regels? Kijk op https://www.woonkeus-stedendriehoek.nl/informatie-en-contact/vraag-en-antwoord#/node/1981

Bent u woningzoekende? 
Dan staat u ingeschreven bij Woonkeus en heeft u een account waarmee u kunt reageren op het beschikbare aanbod. Staat u nog niet ingeschreven, dan kunt u dit doen op de website www.woonkeus-stedendriehoek.nl. Wanneer u bent ingelogd, onder 'passend aanbod' de woningen zien waarvoor u in aanmerking komt (zie ook onderstaand schema).

Belangrijk: controleer uw gegevens
Het passend aanbod is afgestemd op uw persoonlijke gegevens. Daarom is het belangrijk dat uw gegevens actueel zijn. Zodra er veranderingen in uw inkomen of de samenstelling van uw huishouden zijn, pas dit dan direct aan. Dat voorkomt teleurstellingen achteraf. De gegevens worden bij de toewijzing gecontroleerd. Als deze dan niet blijken te kloppen kan de toewijzing niet doorgaan. U kunt uw gegevens controleren en aanpassen via ‘Mijn gegevens’ op de website van Woonkeus Stedendriehoek.