Informatieavond Bathmen aardgasvrij op 27 november a.s.

13 november 2019

Het is de laatste tijd veel in het nieuws. In Nederland gaan we minder aardgas gebruiken en op de lange duur helemaal van het aardgas af. Dat is nodig om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daar gaan we in de gemeente Deventer ook het nodige van merken. We gaan aan de slag om in 2030 zonder aardgas te kunnen wonen en werken. Dat is een hele verandering en daar moeten wij vooraf goed over nadenken. Het heeft namelijk gevolgen voor hoe we onze huizen verwarmen, hoe we koken en douchen.

Duurzaam Bathmen
De gemeente Deventer, Noaber-Energie, Woonstichting De Marken en Buro Loo nodigen u graag uit daar samen met ons over na te denken. Misschien klinkt 2030 nog ver weg, maar als we nu alvast starten, hebben we genoeg tijd om ons voor te bereiden. Wij hebben al een paar mogelijkheden op een rij gezet om de bestaande woningen in Bathmen duurzaam te gaan verwarmen. Wij willen graag met u in gesprek om samen in beeld te brengen welke (bestaande) duurzame initiatieven en mogelijkheden er zijn en wat uw wensen en vragen zijn. Samen kunnen we dan werken aan het opstellen van een plan met de beste verduurzamingsmogelijkheden voor u en heel Bathmen.

Informatieavond
Op woensdag 27 november a.s. organiseren we daarom in Boode een eerste informatieavond voor alle inwoners van Bathmen. Ter voorbereiding op die avond willen wij graag weten welke ideeën, wensen en vragen er leven. We hebben een korte vragenlijst opgesteld. We stellen het zeer op prijs als u even de tijd neemt om de vragenlijst in te vullen. Deze kunt u t/m 13 november invullen en is te vinden op www.deventerstroomt.nl.

Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 - 20.00 uur:  Inloop en ontvangst.
20.00 - 20.05 uur:  Opening en welkom door Liesbeth Grijsen.
20.05 - 20.00 uur:  Toekomstbeeld en duurzaam Bathmen.
20.20 - 21.00 uur:  Mini-debat over verduurzamingsopties voor Bathmen o.b.v. antwoorden vragenlijst.
21.00 - 21.40 uur:  Groepsgesprek: Hoe gaan we verder?
21.40 - 22.00 uur:  Gezamenlijke terugkoppeling.
22.00 - 22.15 uur:  Afsluiting en vervolg.