Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Hierin leest u alles over het beleid van De Marken over het zelf aanbrengen van voorzieningen in uw huurwoning. Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV)

Misschien heeft u er wel eens aan gedacht om dingen in uw woning te veranderen of aan te pakken. Soms is het nodig om bij ons daarvoor toestemming te vragen. Zo’n aanpassing noemen wij een ZAV (zelf aangebrachte voorziening). Er is goed nieuws voor mensen met woonwensen die net iets anders zijn dan het standaard huurhuis kan bieden. De Marken voert een eigentijds beleid in het naar eigen inzicht aanbrengen van veranderingen in uw woning. Wij staan op het standpunt dat de huurder, net als een eigenaar-bewoner, het recht heeft de gehuurde woning naar eigen inzicht en smaak in te delen, in te richten en te bewonen. Natuurlijk binnen de algemeen geldende regels over wat als ‘behoorlijk en toelaatbaar' wordt beschouwd.

Waarom is toestemming soms nodig?
Zelf aangebrachte Voorzieningen dienen aan bepaalde technische voorwaarden te voldoen maar ook aan de eisen die in de Woningwet en het Bouwbesluit worden gesteld.
We willen onveilige situaties voorkomen en daarom is het nodig dat sommige werkzaamheden technisch juist uitgevoerd worden. Wist u dat u voor het plaatsen van een douchewand of het aanbrengen van een kattenluik ook toestemming nodig heeft? Ook kan het zijn dat je een vergunning dient aan te vragen zoals voor bijvoorbeeld een overkapping of een airco. Kijk hiervoor op https://www.omgevingsloket.nl/. We denken graag met u mee!

Toestemming aanvragen, hoe doet u dat?
Twijfelt u of u toestemming nodig heeft? Mail ons gerust: reparatieverzoeken@demarken.nl Wij laten u dan weten of u een aanvraag dient in te dienen of niet. Is dit het geval? dan vult u een aanvraagformulier in. Deze kunt u hieronder downloaden. Ook vindt u in de bijlage de algemene voorwaarden voor een zelf aangebrachte voorziening. We vragen u deze goed door te lezen. Het aanvraagformulier dient u zo compleet mogelijk in te vullen maar ook foto’s bij te voegen van zowel de huidige situatie als de ideeën die u heeft. Op deze manier krijgen wij een zo compleet mogelijk beeld van uw wens. U kunt dit aanvraagformulier per mail toesturen naar reparatieverzoeken@demarken.nl of u geeft deze af aan de balie. De afdeling vastgoed neemt uw verzoek in behandeling. U ontvangt altijd een goedkeuring- of afwijzingsbrief. Hierin staat voor uw specifiek aangevraagd onderdeel de aanvullende voorwaarden die gelden voor het geen wat u wenst.

Het kan zijn dat uw aanvraag een dusdanig technisch ingreep is dat een medewerker bij u in de woning met u meekijkt. We zullen hiervoor dan een afspraak met u inplannen. De wijzigingen dienen te allen tijde vakkundig te gebeuren door een erkende vakman of bedrijf. Wij geven u graag vrijblijvend advies. Ook informeren wij u aan welke andere voorwaarden uw plannen moeten voldoen.

Kort samengevat: niet alles kan, maar wel veel, als u uw wooncomfort wilt vergroten.

Al dingen veranderd? Vraag dan nog toestemming!
Heeft u misschien al werkzaamheden uitgevoerd waarover u twijfelt of u deze had moeten aanvragen? U kunt deze altijd nog bij ons aanvragen! Wanneer u deze niet aanvraagt of niet heeft uitgevoerd volgens onze voorwaarden, dient u de aanpassingen bij verhuizing altijd te verwijderen. U kunt deze dan helaas ook niet achterlaten of overdragen aan de volgende huurder. Wanneer u gaat verhuizen, beoordeelt onze inspecteur uw woning. Wanneer u de aanpassing dan niet of niet voldoende heeft verwijderd komen de kosten voor uw rekening.